Zagonetni dobrotvor deli napojnice od 10.000 dolara

„Tips for Jesus“ na Instagramu prati 90.000 ljudi, a za to se pročulo još 2013. godine kada je počeo konobarima da ostavlja neverovatno velike napojnice.

Život

Izvor: 24sata.hr

Utorak, 28.04.2015.

16:32

Default images
Foto: Instagram

Ako tražite jedan od najneobičnijih profila na Instagramu „Tips for Jesus“ je verovatno pravo mesto za vas. Naime, iza njega stoji anonimni i očigledno vrlo bogati dobrotvor koji po kafićima i barovima ostavlja napojnice od po nekoliko hiljada dolara.

U nekoliko je navrata misteriozni dobrotvor ostavio i desetak hiljada dolara. O njemu su već pisali brojni američki mediji, ali još niko nije uspeo da sazna o kome se zapravo radi. Postojale su glasine da bi to mogao biti jedan od basnoslovno bogatih bivših vlasnika kompanije Pej-pal Džek Selbi, ali to nikada nije službeno potvrđeno.

No, ime na kraju krajeva nije ni bitno. „Tips for Jesus“ usrećio je na desetine konobara i barmena širom Amerike, a njegov moto ispisan je na samom profilu: „Radim božji posao, napojnicu po napojnicu.“

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: