Da li znate kako je nastala odeća koju nosite?

Svi želimo da prođemo što jeftinije u kupovini, zar ne?

Život

Izvor: Daily Mail

Utorak, 28.04.2015.

09:09

Default images

Međutim, pravu cenu koju ne plaćate prilikom kupovine garderobe, plaćaju oni koji su je napravili.

Kada biste svojim očima mogli da vidite kako nastaje odeća koju nosite, da li biste i sledeći put pristali na tako “nisku” cenu?

Na to pokušali su da odgovore prolaznici na Aleksanderplacu u Berlinu, koji su naišli na specijalan automat.

On je nudio pamučne majice po ceni od svega dva evra po komadu. Čim se novac ubaci u automat, kupac bira veličinu, a zatim dobija priliku da vidi šokantan video o tome kako nastaju te majice.

Prolaznici su imali priliku da vide žene i decu koji bez prestanka rade u fabrikama za svega 13 centi po satu i to 16 sati dnevno.

Ovom akcijom u Berlinu je obeležen Dan revolucije u modi, a devet od deset onih koji su ubacili novac u automat opredelili su se da ga doniraju siromašnima, umesto da uzmu majicu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: