Uzbuna u Australiji: Povlače se kondomi koji su puni rupa

Mislite li da je svejedno odakle dolaze kondomi, važno je samo da su pri ruci? Istom logikom vodilo se na hiljade Australijanaca koji su prezervative kupili na internet portalu s potpisima Groupon.

Život

Izvor: 24sata.hr

Subota, 25.04.2015.

13:35

Default images
Foto: Thinkstock

Njih je australijska Agencija za zaštitu konkurencije i potrošača (ACCC) optužila zbog nedostataka kao što su rupe na lateksu i naredila je povlačenje falsifikovanih kondoma marke Durex.

Falsifikovani kondomi ne mogu da spreče trudnoću ni da zaštititi od polno prenosivih bolesti, zato Komisija savetuje potrošače da ih ne koriste. Australijsko ministarstvo zdravlja takođ je upoznalo zdravstvene radnike sa slučajem i izdalo je upozorenje kako savetovati pacijente.

Kondomi su bili u prodaji od 12. marta do 10. aprila.

"Zdravlje i sigurnost naših kupaca su nam na prvom mestu. Sve korisnike koji su kupili falsifikovane kondome obavestili smo da ih ne koriste, da ih vrate i potraže stručnu lekarsku pomoć. Istraga o incidentu je u toku- rekao je predstavnik Groupon Australija. Kondome su nabavili preko kompanije Endgelounge Enterprises koja posluje pod nazivom Citrus Beat.

Proizvođači kondoma godinama se bore s falsifikovanjem na tržištu. Milioni falsifikovanih kondoma prodaju se u svetu, a najviše u Kini. Šangajska policija objavila je u sredu da je zaplenila tri miliona lažnih kondoma u kojima se nalaze otrovni metali. Tokom 2013. godine u Kini je zaplenjeno gotovo pet miliona falsifikovanih kondoma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: