Ministarstvo kulture Kine: Ne zovite striptizete na sahrane

Ministarstvo kulture Kine najavilo je borbu protiv izvođenja striptiza na sahranama, nazivajući taj običaj "necivilizovanim", preneo je CNN.

Život

Izvor: B92

Petak, 24.04.2015.

11:54

Default images
Foto: YouTube Printscreen

Vlasti su juče objavile i da su pokrenule dve odvojene istrage u Handanu, u provinciji Hebei, i Sićianu, u oblasti Đangsu, gde je zabeleženo više izvođenja "burleski" i striptiza za publiku na sahranama.

Izvođenje striptiza za publiku na sahranama trend je koji u Kini postoji već neko vreme, navodi se u izveštaju CNN-a.

U ruralnim oblastima zemlje, unajmljivanje egzotičnih plesača da bi plesali na sahranama sve je češća praksa. Sinhua je javila da porodice plaćaju visoke honorare striptiz plesačima da izvode svoje tačke na sahranama, kako bi privukli više gostiju.

Striptiz podriva "kulturne vrednosti zabavljačkog biznisa", navelo je minstarstvo i dodalo da su takvi običaji "necivilizovani". Ipak, slični običaji udovoljavanja pokojniku postoje i u drugim azijskim zemljama, a Tajvan prednjači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: