Solagro Recikl - bicikl koji reciklira limenke

Šta trening i reciklaža imaju zajedničko? Odgovor su pružili mladi stručnjaci iz Solagro Team-a, stvorivši Recikl – bicikl koji reciklira limenke i koji će biti predstavljen na Supernatural festivalu, u nedelju 26. aprila, na Adi Huji u Beogradu.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 23.04.2015.

17:30

Default images

Recikl je zapravo statični bicikl, nalik onima u teretanama i fitnes centrima. Sastoji se od rama bicikla sa pedalama i mehanizma za presovanje. Proces presovanja limenki je veoma jednostavan. U uvodnik koji se nalazi na vrhu mehanizma ubacuju se limenke. Okretanjem pedala one se presuju. Tako ispresovane limenke upadaju u kutiju koja se nalazi ispod mehanizma. U jednom minutu moguće je ispresovati 20 limenki, što naravno zavisi od fizičke kondicije onoga ko “vozi“ Recikl.

Svi posetioci festivala imaće priliku da testiraju ovaj jedinstveni pronalazak i pokušaju da obore rekord od 20 presovanih limenki u jednom minutu.

Takođe, za najmlađe ce biti organizovano i takmičenje ”Najbolji recikler”, kroz koje se najbolje uči o značaju očuvanja prirode i zdravom životu, dok će u saradnji sa Recan fondom biti održano i predavanje o ”životnom ciklusu” limenke.
Stručnjaci Solagro Team-a biće sve vreme na raspolaganju deci i roditeljima za odgovore na pitanja i za ekološko-naučne savete, jer će osim Recikla, posetioci moći da isprobaju i ručne prese za reciklažu, pomoću kojih je moguće smanjiti zapreminu ambalaže za 80% u odnosu na početno stanje, kao
i destilator za eterična ulja.

Solagro Team čine mladi inženjeri koji stvaraju i sprovode u delo nove ekološke ideje. Kroz svoj rad spajaju reciklažu, energiju Sunca i poljioprivrednu proizvodnju. Posvećeni su povećanju efikasnosti u odlaganju i postupanju ambalažnim otpadom, oblasti u kojoj Srbija ima najviše problema, kao i ekološkoj edukaciji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

19 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: