VICE: Put u Prištinu i butik Hilari

Znamo za obostranu ljubav Prištine i Bila Klintona. Ali Priština voli i njegovu dragu, nekada prvu damu i državnog sekretara u vladi Baraka Obame, a sada kandidata za predsednicu Amerike, Hilari Klinton. Obožavanje je toliko da u Prištini postoji butik ženske garderobe posvećen Hilarinom stilu. Otišla sam da vidim kako to izgleda i pitam vlasnike šta misle o njenoj kandidaturi.

Život

Izvor: B92

Utorak, 21.04.2015.

16:41

Default images

Hilari Klinton je 2012. godine lično posetila prodavnicu. Na poklon je, kažu, dobila mornarsko-plavo odelo, svoj omiljeni odevni predmet, po kome je poznata sve do Prištine.

Htela sam da probam ta njena odela koja se prodaju na Kosovu, a kojima se vlasnici ove radnje, kako je pisala strana štampa, nadaleko ponose.

Prodavnicu sam pronašla vrlo blizu skoro pet metara visokom spomenika Bilu Klintonu, u buleveru Bila Klintona - znak zahvalnosti Albanaca na svemu što je nekadašnji predsednik SAD uradio u borbi za nezavisnost. Što se Hilari tiče, vlasnici prodavnice kažu da jednostavno misle da njen stil treba popularizovati među mladim prištinskim poslovnim ženama.

U prodavnicu stižem rano u subotu ujutro. Sačekala me je dvadesetčetvorogodišnja Fiola, studentkinja engleskog jezika, koja već godinu dana radi ovde. Danas će mi, nadam se, pomoći da se obučem kao Hilari. Pošto ne priča srpski, pričamo na engleskom. Kaže mi da ga ne zna najbolja i izvinjava se, ali kako se razgovor o odelima i haljinama zahuktava, obe shvatamo da nije u pravu.

Kaže mi da, nažalost, nije radila ovde kada je Hilari svratila u butik 2012. godine. Dokaz posete možda prve žene predsednice SAD, uramljene fotografije, vise na zidu iznad kabine za presvlačenje i stoje na malom stolu u uglu radnje. Da nisam ranije proverila kada je Hilari bila u prodavnici, prva pomisao bi mi verovatno bila da je fotomontaža.

Ostatak teksta pročitajte na Vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

22 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: