Pošta će u budućnosti stizati dronovima?

Švajcarska pošta, u saradnji sa svojom kargo poštanskom službom i jednim kalifornijskim proizvođačem dronova, planira da na leto počne testiranje isporuke pošiljki pomoću dronova, malih bespilotnih letelica.

Život

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 20.04.2015.

18:45

Default images

Cilj projekta je sagledavanje potencijala ove tehnologije na teritoriji Švajcarske, objasnio je potparol švajcarske Pošte, Bernar Burki.

Švajcarska pošta namerava probno uvođenje dronova a za sada se ne zna da li će i kada će oni ući u redovni program isporuke.

Kada dostava obične pošiljke nije moguća zbog prirodnih prepreka, poput vode ili planinskih venaca, tada su dronovi idealno rešenje za isporuku hitnih medicinskih proizvoda, prenosi švajcarski list 24 sata.

DHL, ogranak nemačke pošte, prošle godine je prvi u Evropi počeo sa korišćenjem bespilotnih letelica za dostavu pošte uglavnom medicinskog karktera na ostrvo Juist.

foto: flickr.com/Don McCullogh

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: