VICE: Pokušala sam da nestanem iako to nisam stvarno želela

Kada si roditelj, jedan od najvećih strahova je pubertet tvog deteta. Izgleda. Moja najbolja drugarica je pre neki dan sa mnom razmenila najveći strah: dok gleda sopstveno dete koje se menja, najcrnje misli joj prolaze kroz glavu i zna da je u pravu – i jeste. Obistinjuje se polako ona: "Ne daj bože da ti se dogodi ono što roditelj pomisli."

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.04.2015.

16:36

Default images

Sva čula su joj pojačana, i treba da budu, osluškuje, posmatra, ispituje, nadzire, posmatra, dok istovremeno grli i ljubi to dete koje polako postaje noćna mora – dete u pubertetu.

Dok sam je slušala izbezumljenu, da sve bude crnje, prisećala sam se sebe u pubertetu, ne zato što imam dobro pamćenje, već zato što je bilo užasno, i zato što sam bila u groznom stanju tih četiri, pet godina. Od preranog seksa, do valjanja u sopstvenoj povraćki, uvek sam želela da budem blizu smrti – i bila sam.

Mislila sam da sam najružnija, najdeblja (iako nisam bila), da me svi, bukvalno svi mrze, roditelji su mi bili neprijatelji, danima sam ležala u krevetu buljeći u plafon, plakala – na sve to sam vodila i dnevnik koji me danas još bolje podseća na pakao "cveta mladosti". U to vreme sam, a verujem i vi, bila okružena sa bar nekoliko sličnih sapatnika koji su se osećali slično. Oni se, naravno, vođeni istim mračnim hormonima, nisu trudili da mi bude bolje, nego su i sami u svojoj povraćki želeli da potonu zajedno sa mnom.

Ostatak pročitajte na Vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: