Regan od Gorbačova tražio pomoć u borbi protiv vanzemaljaca

Bivši američki predsednik Ronald Regan tražio je od Mihaila Gorbačova pomoć u „borbi protiv vanzemaljskih osvajača“.

Život

Izvor: Daily Mail

Ponedeljak, 20.04.2015.

08:30

Default images
Regan i Gorbaèov (Foto: White House Photo Office / Wikimedia Commons)

On je tokom mirovnog samita u Ženevi osamdesetih godina prošlog veka od sovjetskog lidera tražio podršku u slučaju da zemlju napadnu vanzemaljci.

O tome u svojoj knjizi piše dr Dejvid Klark koji ispituje do koje mere Amerikanci veruju u vanzemaljske oblike života.

On smatra da je Regan bio inspirisan naučno fantastičnim filmovima i da je zaista verovao da bi neko iz svemira mogao da ugrozi bezbednost Zemljana.

Takođe, predsednik SAD svojevremeno je čak bio glumac i veliki zaljubljenik u filmove poput „Bliski susret treće vrste“ i „Dan kad je Zemlja stala“.

“Iznenadio je Gorbačova komentarom da bi dve supersile sigurno sarađivale, ukoliko bi Zemlji pretili vanzemaljci”, kaže dr Klark. “Sovjetski lider je pristojno promenio temu”.

Savetnik Ministra državne bezbednosti Kolin Pauel rekao je da je bio užasnut pominjanjem vanzemaljaca na mirovnom samitu. Međutim, Regan se držao svoje priče i pred grupom srednjoškolaca u Merilendu koje je posetio iste godine.

Pauel je odlučio da tokom javnih govora predsednika briše sve “međuplanetarne reference”, a čim bi Regan pomenuo vanzemaljce, savetnik bi navodno zakolutao očima i rekao: “Evo opet priče o Malim Zelenim”.

Prema istraživanju Gallupa, čak 57 odsto Amerikanaca je osamdesetih verovalo da su NLO stvarni, a sedam odsto je tvrdilo da ih je čak videlo barem jednom u životu, tako da Regan očigledno nije bio usamljen u svojim uverenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

45 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: