VICE: Noć kada sam otkrio da je moja devojka alkoholičarka

Oduvek sam voleo da pijem. Pijem često i pijem mnogo. Pijem od početka srednje škole i alkohol je u velikoj meri bio i ostao sastavni deo mog života. Kad god sam bio tužan, pio sam. Kad god nešto proslavljam ili kad mi je dosadno, opet pijem. Pijem i kada imam slobodnog vremena, a to što sutradan nemam nikakve obaveze je isto odličan povod za cirkanje.

Život

Izvor: B92

Subota, 18.04.2015.

16:40

Default images

Pijem dok imam para ili dok se ne zatvori kafana. Retko pijem sam kod kuće, uglavnom kada sam u nekom bedaku, a tada pijem samo pivo. Tri, četiri limenke od pola kile, čisto da zaspim. Premijere, otvaranja, zatvaranja, rođendani, selidbe, rođenja, diplomiranja, brakovi i razvodi, obnovljena poznanstva, opet isto - pijem. Sretneš ortaka na ulici posle sto godina, sigurno nećete na kiselu i koka-kolu.

Pijem i kada nemam para da pijem. Ne znam kako, uvek se to nekako desi. Zato je, mislim, prirodno i normalno da se s vremena na vreme brinem da li imam problem sa alkoholom. Posebno kada vežem dan za danom, ponekad i celu nedelju, ali to se dešava samo za vreme godišnjih odmora i putovanja. A što volim da pijem kada otputujem negde, pa to nema nigde. Prva stvar koju uradim kada sletim u neku drugu zemlju je da probam njihovo pivo. Nisam otputovao ako nisam pijan u tri poslepodne.

Ali stvar je u tome da meni alkohol nikada nije predstavljao problem. Vezujem dane, nedelje, nekada i mesece bez alkohola - nikakav problem. Ne utiče mi na posao, ne utiče na moj život ni na koji način. Ne utiče mi na vezu sa današnjom devojkom, ne utiče na privatne obaveze, porodicu ili na moje fizičko i psihičko stanje. U dobroj sam formi, treniram redovno i - uživam u alkoholu.

No, moje sumnje su definitivno odagnane sa mojom bivšom devojkom. Mislio sam da imam problem sa alkoholom dok nisam video kako problem sa alkoholom izgleda. Ne kažem da nemam potencijalno problem sa alkohlom, ali kažem da ja kontrolišem njega, ne on mene. Nemam blackoute, nisam agresivan, ali umem da budem naporan i dosadan. Mislim, ko to nije posle pola flaše viskija? Ali ovo nije priča o tome. Ovo je priča o ozbiljnom problemu i o mom iskustvu, kako ga prepoznati, šta učiniti. Za sve one koji se možda suočavaju sa ovim demonom, za one koji ga ne prepoznaju ili za one koji ne znaju šta im je činiti. To se desilo i meni i nije nimalo jednostavno.

Ostatak tekesta pročitajte na Vice.com/rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: