Donat MG blagotvorno deluje na varenje

Loše varenje? Premasna hrana, premalo biljnih vlakana, previše slatkiša, kafe, alkohola, uzbuđenja…

Život

Izvor: PR TEKST

Petak, 17.04.2015.

12:23

Default images

Prirodna mineralna voda Donat Mg pomaže u slučaju problema sa varenjem i zatvora. Sulfati u obliku natrijumovih i magnezijumovih soli imaju povoljno dejstvo na digestivni trakt.

Donat Mg je prirodna mineralna voda sa najvećim sadržajem magnezijuma. U samo jednom litru ima više od 1000 mg magnezijuma. Magnezijum je izuzetno važan hemijski element koji doprinosi oslobađanju energije kod metaboličkih procesa. Metabolizam je proces pretvaranja hranljivih materija pri čemu se energija oslobađa iz svarene hrane koja čini naše gorivo i ćelijski materijal.

Donat Mg je već generacijama poznat kao voda sa blagotvornim dejstvom na digestivni trakt. Bez štetnog dejstva već više od 400 godina pomaže u borbi sa zatvorom. Predanjem prenošeno znanje o pozitivnim efektima Donata Mg sada je i naučno dokazano kliničkim ispitivanjem sprovedenim po svim pravilima struke propisanim za klinička ispitivanja lekova.

Istraživanje je sprovedeno u Nemačkoj na populaciji koja, prema kliničkim parametrima, pati od zatvora*.

Rezultati su pokazali znatno poboljšanje u funkcionisanju digestivnog trakta kod ispitanika koji su konzumirali Donat Mg. Posle 6 nedelja, ispitanici koji su pili Donat Mg imali su trostruko veći broj spontanih pražnjenja creva u odnosu na ispitanike kontrolne grupe. Tokom ispitivanja više od 94% ispitanika i 97% istraživača ocenilo je Donat Mg efikasnim i dobro podnošljivim, a kvalitet života znatno poboljšanim.

Osim Donata Mg, naravno, ne zaboravite na važnost raznolike i uravnotežene ishrane, kao i zdravog načina života.

*Procena sigurnosti i efikasnosti prirodne mineralne vode Donat Mg na rad creva; dvostruko slepo, randomizovano, placebo kontrolisano kliničko ispitivanje – podaci pripremljeni za publikaciju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: