Škola u kojoj muškarci postaju dame

U Nju Džersiju je otvorena škola "Le Femme" čiji je zadatak da svoje "učenike" nauči kako da se oblače i ponašaju kao žene.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 02.04.2015.

09:25

Default images
YouTube Printscreen

Ova škola nudi časove šminkanja, hodanja u visokim potpeticama, oblačenja u skladu sa građom, a cene se kreću od 44 do 400 dolara po času.

Supruga i majka troje dece, Elen Virih, osnovala je "Le Femme" kako bi pomogla onima koji prolaze kroz životnu promenu.

Elen je prvi put postala svesna transrodnih problema u srednjoj školi kada je jedan prijatelj pitao da li bi mogao da isproba njenu odeću i šminku, a godinama nakon toga, blizak porodični prijatelj joj se poverio i rekao da je u procesu prelaska u ženski pol i tražio joj smernice.

“Najzahvalniji deo ovog posla je sam završetak transformacije, kada se moji učenici vide u ogledalu. Na njihovom licu se tada vidi iskren izraz iznenađenja, oduševljenja i zahvalnosti jer su mislili da nikada neće moći tako da izgledaju,” rekla je Elen.

“Jedinstvenost moje škole je u tome što svakog klijenta posmatramo kao prijatelja i obezbeđujemo im celokupno iskustvo istraživanja njihove ženske strane kroz edukaciju, prijateljstvo, razgovor i savetovanje. Svakom pojedincu želimo da pružimo više od promene spoljašnjeg izgleda.”

“Kada sam u ženskoj odeći osećam se sjajno. Kao da sam pobegao iz svoje realnosti i postao sasvim druga osoba,” izjavio je jedan od stalnih klijenata Lejdi Elen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: