U posedu Sajentološke crkve na hiljade nekretnina

Sajentološka crkva od svog osnivanja 1955. neprestano investira u nekretnine, a kako se navodi u dokumentarcu Aleksa Gibnija, u produkciji HBO kanala, ona je vlasnik nekoliko hiljada građevinskih objekata.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 30.03.2015.

20:21

Default images
Foto: Thinkstock

U filmu se takođe iznosi podatak da je ova crkva između 2006. i 2011. postala vlasnik 62 objekta u SAD, prenosi list Figaro.

Sajentolzi se ponekad odlučuju za kupovinu prostranih imanja u ruralnim zonama kao što je slučaj sa imanjem Gold bejz na površini od 210 hektara, jugoistočno od Los Anđelesa, gde je nekada bilo smešteno turističko selo. Ono sada prima nove članovi koji se obučavaju novoj veri.

Ali najčešće kupuju impozantne građevine u centru velikih gradova.

Prema podacima jedne italijanske agencije za nekretnine, ova crkva poseduje najmanje 80 zgrada u evropskim gradovima, među kojima su Madrid, Berlin, London, Milano, Pariz.

U Parizu ova crkva, zbog protivljenja lokalnih vlasti, radi diskretno, ali u samom centru u 17. arondismanu i to na dve lokacije u Ulici Nole (Nollet) i Ležandr (Legendre).

Najimpozatniji objekat Sajentološke crkve je u Klijavoteru u Floridi. Ovo je jedan od retkih novoizgrađenih objekata. Radovi na njemu su trajali 20 godina.

Pročitajte još:

Sajentolozi oštro kritikovali HBO dokumentarac

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: