Kome će Tim Kuk ostaviti svoje ogromno bogatstvo?

Pre nego što ode s ovog sveta i nakon što obezbedi školovanje svom 10-godišnjem nećaku, Tim Kuk planira da sve svoje bogatstvo da u dobrotvorne svrhe.

Život

Izvor: Newser

Subota, 28.03.2015.

11:28

Default images
Beta / AP Photo/Eric Risberg

U intervjuu za magazin Fortune, izvršni direktor Applea kaže da je već počeo da donira novac. Zašto?

“Želim da pokrenem talas promene”, kaže Kuk, koji ima 120 miliona dolara vredne akcije Applea i 665 miliona ograničenih deonica.

Nije precizirao koje dobrotvorne organizacije namerava da podrži, ali je rekao da će “razviti sistematičan pristup filantropiji”, umesto da samo piše čekove.

I njegova kompanija izdvaja pozamašne sume u dobrotvorne svrhe, pa je tako poklonila 50 miliona dolara organizaciji Product Red, koja se bori protiv side, tuberkuloze i malarije. Isti iznos donirala je i bolnicama Stenford.

U intervjuu za Fortune Kuk se osvrće i na svoju odluku da se javno izjasni kao gej, napominjući da je većina ljudi u Appleu bila svesna njegove seksualne orijentacije.

“Iskreno, nikad to ne bih uradio, da nisam uvideo da bi to moglo da pomogne ljudima koji se svakodnevno bore protiv diskriminacije. Ne predstavlja mi nikakvo zadovoljstvo da moj privatan život bude u žiži javnosti”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: