Bolest Stiva Džobsa bila strogo čuvana tajna

U biografiji ''Postati Stiv Džobs", autori su otkrili detalje uoči samog zaključenja posla u kojem je Dizni kupio Džobsov Pixar studio.

Život

Izvor: B92

Petak, 27.03.2015.

08:08

Default images

Direktor Volt Diznija, Bob Iger nije otkrivao bolest Stiva Džobsa iako je za to saznao pre nego što je njegova kompanija kupila Džobsov studio za animaciju Pixar, objavljeno je u novoj biografiji preminulog osnivača kompanije Apple.

Igar je navodno saznao da se Džobsu vratio rak pola sata pre nego što je 2006. Dizni preuzeo Pixar studio. Iger je svoja saznanja čuvao u tajnosti sledeće tri godine, stoji u biografiji čije delove je objavio Bloomberg.

U biografiji pod nazivom ''Postati Stiv Džobs'', autori Brent Šlender i Rik Teceli otkrili su detalje oko poslovnog zalogaja kojim je Džobs kasnije postao najveći deoničar Diznija. Iger je kasnije izjavio kako se posao vredan 7.4 milijardi dolara nije "vrteo oko Džobsa ili njegove bolesti'' pa je zato nije trebalo ni objaviti.

Knjiga otkriva kako je Džobs na operaciju otišao 2004. a 24. januara 2006. na dan kada je Dizni trebalo da preuzme studio, Iger je došao u Pixar gde ga je Džobs zamolio da prošetaju. Nakon što su u obližnjem parku pronašli skrovito mesto, Džobs je Igeru saopštio kako mu se tumor vratio i da ima 50 odsto šansi da živi još pet godina.

"Pogledao sam na sat i video da imamo još pola sata do objave. Objavićemo da preuzimamo Pixar. TV kamere su već tu, odbori su glasali, tu su i banke. Kolo se i dalje okreće," izjavio je Iger, a piše u biografiji. Sve do tog trenutka, za Džobsovu bolest znali su samo njegova supruga Loren Povel i doktor.

Izvor: 24sata.hr

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

17 h

Podeli: