Obline ili vitke noge, pitanje je sad?

Muškarcima se više dopadaju žene sa dugačkim vitkim nogama, kakva je Tejlor Svift, od dama sa bogatim oblinama poput Kim Kardašijan, tvrde naučnici.

Život

Izvor: Daily Mail

Sreda, 25.03.2015.

18:41

Default images
Foto: Thinkstock

Velika studija koja je obuhvatila gotovo 60.000 volontera imala je za cilj da otkrije da li se muškarcima više dopadaju visoke i vitke žene, od onih čije telo ima oblik peščanog sata.

Rezultat je u suprotnosti sa trendovima koji su važili milionima godina – sada i muškarci vole “mršavice”.

Složena serija vizuelnih testova sprovedena je u Univerzitetu Novog Južnog Velsa u Sidneju, a rezultati su objavljeni u stručnom časopisu Evolution and Human Behaviour.

Napravili su kompjuterizovane slike različitih oblika tela na osnovu 24 osnovna faktora – od obima grudi i zadnjice, do odnosa obima struka i dužine nogu.

Iako naučnici naglašavaju da se ukusi razlikuju i da variraju u zavisnosti od kulture, u proseku su se muškarcima više sviđale visoke i vitke devojke od niskih sa oblinama.

“Predominantni evolucioni trend usmeren je ka vitkim ženama sa uskim strukom”, piše u izveštaju.
Beta / AP Photo/Lefteris Pitarakis / Rob Latour/Invision
Kakav oblik ženskog tela se vama više dopada?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

53 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: