BBC suspendovao voditelja emisije „Top Gear“

Nakon poslednjeg u nizu neslaganja sa producentima, voditelj emisije o automoblizmu „Top Gear“ Džeremi Klarkson, suspendovan je sa BBC-ja.

Život

Izvor: B92

Utorak, 10.03.2015.

18:50

Default images

Portparolka televizije kratko je rekla:

„Nakon neslaganja sa producentima, Džeremi Klarkson je suspendovan i protiv njega je pokrenuta istraga. Niko sem njega nije suspendovan. Emisija „Top Gear“ neće biti emitovana u nedelju. BBC trenutno ne želi da daje komentare na ovu vest“.

Ovo je veliki komercijalni udarac za BBC, s obzirom na to da je „Top Gear“ jedna od njihovih najgledanijih emisija. Emisija je popularna širom sveta i na godišnjem nivou televizija od prodaje prava i reklama zaradi preko 200 miliona evra. To je takođe najgledanija emisija na kanalu BBC 2, koju svake nedelje gleda preko 5 miliona gledalaca. U vreme božićnih praznika, emisija je imala čak 7 miliona gledalaca.

Ovo nije prvi put da Klarkson i BBC imaju problem. On je svojevremno poredio japanske automobile „sa ljudima koji imaju izrasline na licu“, a ljude koji oduzimaju sebi život nazvao je „sebičnjacima“.

Prošle godine je imao rasističku opasku tokom jedne emisije, kada je u dečju razbrajalicu umetnuo reč „nigger“ (posprdni naziv za crnce). Klarkson je tada pretrpeo oštre kritike od uredništva televizije, i producenti su rekli „da mu je to poslednje upozorenje“.

S obzirom na njegov problematičan karakter i na njegove mnogobrojne skandale iz prošlosti, jasno je da je jedini razlog Klarksonovog opstanka na televiziji bila velika gledanost. Iako se još uvek ne zna tačan razlog njegove suspenzije, nema sumnje da je po sredi nešto krupno, jer producenti ne puštaju „niz vodu“ tek tako voditelja emisije koju svake nedelje gleda između 5 i 7 miliona ljudi.

foto: flickr.com/tonylanciabeta

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

127 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: