Omiljeno alkoholno piće u Rusiji više nije votka

Najnoviji statistički podaci pokazali su da se Rusi sve više okreću ispijanju piva i vina.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 05.03.2015.

14:44

Default images

Uprkos krahu pivske industrije usled pada vrednosti rublje i svim pokušajima da se prodaja votke poveća, pivo je i dalje najpopularnije alkoholno piće u Rusiji.

U međuvremenu, cena alkohola u zemlji raste dok vlada prekomerno konzumiranje pokušava da smanji zakonskom regulativom i uvođenjem različitih taksi. Alkoholizam je u Rusiji najzastupljenija bolest zavisnosti - zbog ovog poroka 25 odsto muškaraca neće doživeti 55. godinu starosti.

Omiljeno alkoholno piće Rusa, međutim, uskoro bi ponovo moglo da se nađe na vrhu liste. Preferencije potrošača u jeku ekonomske krize konstatno se smenjuju - potrošnja piva nakon dugog niza godina opala je u prvoj polovini 2014. godine, pa se tako ovo piće našlo na drugom mestu, odmah iza votke.

Foto: [puamelia]/Flickr.com

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: