"U milion dolara da ćeš umreti prvi"

Dva vodeća stručnjaka na polju istraživanja ljudskog starenja kladili su se u milion dolara na to ko će živeti duže.

Život

Izvor: sputniknews.com

Četvrtak, 26.02.2015.

17:38

Default images
Iz filma Gorštak, Foto: YouTube Printscreen

Dmitrij Kaminski koji radi u Deep Knowledge Ventures i dr Aleks Zavoronkov iz bioinformatičke kompanije Insilico Medicine Inc. kladili su se na konferenciji o zdravstvenoj nezi JP Morgan.

Uslove opklade objavio je američki pisac i filozof Zoltan Ištvan za Gizmodo i otkrio da je glavni razlog opklade to da opravdaju svoju posvećenost borbi protiv starenja.

Kaminskij i Zavoronkov se nadaju da će ih opklada, ne samo motivisati da pronalaze načine da produže dugovečnost, nego i da produže sopstvene živote.

“Takmičenja u dugovečnosti odličan su način da se borite protiv psihičkog i biološkog starenja”, rekao je Zavoronkov Ištvanu. Takođe, on očekuje da takve opklade uskoro postanu trend.

Pravila su sledeća: kada jedna osoba umre, druga dobija milion dolara u akcijama Insilico Medicine. Međutim, ugovor se raskida ukoliko obe strane dožive 100. rođendan.

“Nije nam dozvoljeno da jedan drugom produžavamo život, pa ne mogu preporučiti bilo koje tretmane Dmitriju”, kaže Zavoronkov. “Svako od nas će imati svoju strategiju za pronalazak leka protiv starenja”.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

21 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: