I “filmske kraljice” se voze gradskim prevozom

Čuvena britanska glumica Helen Miren jeste nagrađena Oskarom za ulogu kraljice Elizabete II, ali to ne znači da s vremena na vreme ne možete da naletite na nju čak i u gradskom prevozu.

Život

Izvor: B92

Nedelja, 01.02.2015.

22:09

Default images
Beta/AP

Helen Miren (69) važi za jednu od najcenjenijih ali i najangažovanijih glumica svoje generacije. Osim brojnih filmskih, televizijskih i pozorišnih uloga sa obe strane Atlantika, ova glumica može da se pohvali i time što je osvojila sva značajnija filmska priznanja u svojoj decenijama dugoj karijeri.

Međutim, za razliku od svojih takođe cenjenih koleginica, Miren ima još jednu kraljevsku stavku u svojoj biografiji kojom može da se ponosi. Tačnije, dve kraljevske stavke.

Naime, Helen Miren je jedina glumica koja je imala tu čast da pred kamerama odigra uloge obe britanske kraljice Elizabete - Elizabetu I igrala je u seriji “Elizabeta I” iz 2005. godine, dok je samo godinu dana kasnije briljirala u filmu “Kraljica” igrajući Elizabetu II u filmu koji se bavi stanjem na britanskom dvoru dok svet oplakuje smrt princeze Dajane.

Zbog toga je još neobičnije videti je kako se, kao sav običan svet, vozi njujorškim metroom. A upravo su je tako krajem sedmice uslikali putnici metroa. Svakako je zanimljivo da je još jedna filmska kraljica prethodnih dana koristila gradski prevoz, doduše nekoliko meridijana dalje, u Sidneju.

Glumica Kejt Blančet, koja je dva puta na filmu tumačila lik Elizabete I, došla je 29. januara na dodelu australijskih filmskih nagrada u Sidneju gradskim prevozom, preneli su australijski tabloidi.

Dok je šetala crvenim tepihom, ona je rekla novinarima da namerno nije obukla donji veš, da ne bi pokvarila savršni oblik teške satenske ružičaste haljine obrubljene crnim, kreatora Aleksandera Mekvina.

Tom prilikom je dodala da je na ceremoniju došla gradskim prevozom, kako ne bi sedala i izgužvala haljinu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: