U Kini nedovoljno žena za neženje

Neženje u Kini hvata panika jer izgleda nema dovoljno žena za sve njih.

Život

Izvor: B92

Subota, 31.01.2015.

16:04

Default images

Statistika objavljena ovog meseca pokazuje da je do kraja 2014. godine Kina imala 701 milion muškaraca i 667 miliona žena- što predstavlja razliku od skoro 34 miliona.

Sa 120 muškaraca na 100 žena, kineska Bridžit Douns je sada zapravo muškarac koji očajnički traži partnerku, prenosi news.com.au.

Državni mediji su započeli reklamne kampanje za strane žene, preporučujući one iz Japana, Južne Koreje pa čak i Ukrajine.

Muškarci se okreću onlajn potrazi, postavljanju oglasa na bilbordima pa čak i unajmljivanju profesionalnih provodadžija.

Najveći uzrok ovog problema je zapravo državni zakon koji zabranjuje parovima da imaju više od jednog deteta što dovodi do toga da se ženska deca abortiraju.

Suočena sa ovim problemom, kineska vlada sada insistira da parovi imaju i drugo dete, ali do kulturne promene još uvek nije došlo.

Nedostatak žena pogodnih za brak doveo je i do pojave uznemirujućih trendova uključujući prostituciju, trgovinu ljudima i prinudni brak.

Dokazano je i da su zemlje sa viškom muškaraca nasilnije jer testosteroni koji im omogućavaju da se takmiče opadnu kada muškarci preuzmu ulogu muževa i očeva.

Foto: Pixabay

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: