Bil Gejts: Ponekad se osećam glupo

Bil Gejts sigurno nije neinteligentan. Ipak, izgleda da on ponekad sumnja u to.

Život

Izvor: Newser

Subota, 31.01.2015.

10:38

Default images
Beta / AP Photo/Seth Wenig

“Ponekad se osećam glupo što ne znam ni jedan strani jezik”, rekao je on odgovarajući na pitanja korisnika društvene mreže Reddit.

“Učio sam latinski i grčki u srednjoj školi, dobijao najviše oscene i pretpostavljam da mi je to obogatilo rečnik, ali želeo bih da znam francuski, arapski ili kineski. Nadam se da ću jednom početi da učim neki od njih – verovatno francuski, jer je najlakši”.

Gejts je takođe priznao da ga osnivač Facebooka pobeđuje na tom polju.

“Mark Zakerberg je naučio mandarinski i odgovarao na pitanja kineskih studenata na njihovom jeziku – neverovatno!”, rekao je Gejts.

Tokom iste seanse pitanja i odgovora na Redditu, on je izrazio sumnju da će veštačka inteligencija jednog dana postati pretnja čovečanstvu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: