VICE: Slep sam u Srbiji, ali nisam slepac

Izgubio sam vid sa 16. godina. Previše sam gledao u devojčice i jebi ga. Dobio sam ablaciju retine. Desno oko mi je uništeno u inkubatoru, a levo sam koristio sa kucanje mejlova, čitanje smsova i ostalo, sve dok nije uništeno u Belgiji na operaciji - spaljen mi je očni živac.

Život

Izvor: Izvor: Viktor Živojinoviæ; Vice.com/rs

Četvrtak, 29.01.2015.

14:46

Default images

O nama se priča samo 15. oktobra, na Dan slepih. Neki i tada ćute. Sada imam trideset godina i sledeće stvari sam naučio živeći u Beogradu.

Kuća-pos'o

Kad bus ne stane na obeleženo stajalište, ja sam ugasio. Ne mogu da uđem u prevoz u koji i ne želim nešto preterano da uđem jer je uvek prenatrpan. Dok ljudi vide da ja ne vidim, već je vreme da nekako izađem. Parkovi po gradu nam nisu dostupni, klupu recimo ne možeš sam da nađeš jer ništa nije obeležno.

U Knez Mihajlovu isto ne možeš jer nema taktilnih traka. Zvučnih semafora ima tu i tamo, kad ih nema, ženske štikle su od najveće pomoći - tako čuješ da li treba da kreneš ili staneš.

Nastavak priče pročitajte na Vice.com/rs.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: