Mihajlo Pupin dobija spomenik u Beogradu

Spomenik velikom srpskom naučniku Mihajlu Pupinu biće podignut u Bulevaru kralja Aleksandra, odlučila je Komisija za spomenike i nazive trgova i ulica grada Beograda, saopštila je danas Gradska uprava.

Život

Izvor: B92

Četvrtak, 29.01.2015.

14:28

Default images
Mihajlo Pupin, 1916 (Foto: Wikimedia Commons)

Ističući da je Mihajlo Pupin odavno zaslužio spomenik u Beogradu, zamenica predsednika Skupštine grada Andrea Radulović kaže da je Komisija tu odluku donela na predlog građana i opštinskog odbora Srpske napredne stranke Vračar.

“Pupin je za samo nekoliko meseci dobio most, a i sada spomenik. Ponosni smo na to”, naglasila je zamenica predsednika Skupštine grada.

Kako je izjavila za Beoinfo, spomenik Mihajlu Pupinu biće podignut na sada neuređenoj zelenoj površini ispred zgrade “Lole” u Bulevaru kralja Aleksandra, preko puta Univerzitetske biblioteke.

“Univerzitetska biblioteka je poklon Karnegi fondacije Srbiji, upravo na osnovu zalaganja Mihajla Pupina, a prostor ispred zgrade ‘Lole’ biće uređen kao mini park sa spomenikom u sredini”, kaže Andrea Radulović.

Prema njenim rečima, Skupština grada Beograda podizanjem spomenika Pupinu nastavlja politiku u okviru koje će svi oni koji su doprineli razvoju našeg grada dobiti dostojna obeležja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: