Pivo ne sme da nosi Gandijevo ime

Jedna američka pivara odlučila je da više ne koristi ime i lik Mahatme Gandija na jednom od svojih piva, posle žalbi da je njen marketing bio uvredljiv za zajednicu Indijaca u SAD.

Život

Izvor: Tanjug

Subota, 24.01.2015.

19:40

Default images

Na etiketi svetlog piva pivare iz Nove Engleske Gandi-bot prikazana je robotizovana verzija preminulog indijskog lidera, koji se zalagao za prohibiciju. Pivara iz Konektikata izvinila se ranije ovog meseca svima koji smatraju da je neprilično da njeno pivo nosi Gandijevo ime, i da legendarni indijski lider bude prikazan kao robot.

Ta kompanija je saopštila da je odlučila da promeni ime piva posle sastanka sa vlasnicima firmi, političara i verskih lica koji pripadaju zajednici američkih Indusa, među kojima je bio i poslanik Prasad Srinivasan. Srinivasan, poreklom iz Indije, naveo je da mu je drago da je pivara "čula nezadovoljstvo zajednice američkih Indijaca".

Pivo Gandi-bot, koje je u prodaji već pet godina, bilo je promovisano na veb sajtu proizvođača kao "potpuno vegeterijansko" i "idealno za samopročišćenje i traženje istine i ljubavi".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: