Zvezde "Igara gladi" edukuju Amerikance o eboli

Zvezde franšize "Igre gladi" snimile su promotivni spot za Fond preživeti ebolu, čiji je cilj da se Amerikanci više edukuju o ovoj bolesti koja desetkuje stanovništvo zapadne Afrike.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 31.12.2014.

15:46

Default images

Spot se otvara sa montažom snimaka iz američkih vesti o nekolicini slučajeva ebole u SAD i potom ukazuje da niko od osam pacijenata koji su lečeni u SAD nije preminuo dok u nekim delovima zapadne Afrike svega dvoje od 10 obolelih preživi.

"Mnogi od njih ne prežive", rekla je zvezda filma "Igre gladi", oskarovka Dženifer Lorens, dok njen kolega Džoš Hačerson dodaje: "A nisu imali ni mnogo izgleda".

"U Liberiji, 50 lekara leči 4,4 miliona ljudi", rekao je Hačerson i okrenuvši se Lorensovoj dodao: "Znam šta bi se dogodilo ako bi ti dobila ebolu".

"Ja bih bila dobro", ozbiljno je odgovorila glumica.

U snimanju spota su učestvovali i Mahersala Ali, Lijam Hemsvort, Džulijen Mur i Džefri Rajt ali je poentu snimka izneo profesor medicine sa Harvarda i osnivač organizacije “Partners in Health” Pol Farmer, koji je poznat po svom radu na unapređenju zdravstvene zaštite u siromašnim zemljama.

Obolelima od ebole u Zapadnoj Africi hitno su potrebne infuzije, elektroliti, hrana i "mnogo dobro obučenih medicinskih profesionalaca iz zapadne Afrike".

"Sa kvalitetnom negom, velika većina ljudi u zapadnoj Africi će preživeti evolu", rekao je Farmer.

Dva prijavljena smrtna slučaja od ebole u SAD nisu bili rođeni Amerikanci, piše AFP i podseća da su prošlog meseca zvezde poput Bena Afleka, Bona, Vensana Kasela, Meta Dejmona i Morgana Frimena snimili promotiivni spot u vezi sa ebolom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: