Internet zajednica prikupila 103.000 $ za beskućnika

Internet je ponekad okrutno mesto na kom retko ko pazi o tome da ne povredi tuđa osećanja. Međutim, nekad je savršeno sredstvo za činjenje dobrih dela.

Život

Izvor: Business Insider

Subota, 27.12.2014.

22:30

Default images

Za jednog beskućnika u Americi, Tomasa, internet zajednica prikupila je 103.000 dolara putem Indiegogo kampanje i to za samo četiri dana.

Razlog za to je vrlo dirljiv.

Jedan jutjuber, Džoš Pejler Lin, želeo je da sa javnošću podeli svoj eksperiment – šta će se dogoditi, ako beskućniku da 100 dolara. Nasumice je odabrao Tomasa, koji je gotovo odbio novac, smatrajući da je sto dolara previše.

Na posletku je popustio i uzeo pare, ali je Lin nastavio tajno da ga snima. Na videu se vidi kako Tomas ulazi u prodavnicu i kupuje hranu, a zatim deli beskućnicima iz obližnjeg parka.

Lin je bio toliko dirnut i šokiran, da je prišao Tomasu, izvinio mu se što ga je tamno snimao i zamolio ga da mu ispriča svoju životnu priču.

Ispostavilo se da je Tomas bio na ulici oko četiri meseca. Morao je da napusti posao kako bi se posvetio nezi svojih bolesnih roditelja, jer osiguranje nije moglo da pokrije sve njihove potrebe. Kad su umrli u nekoliko nedelja razmaka, Tomas je već rasprodao sve što je imao kako bi platio njihove račune. Nije imao posao niti gde da ide.

“Postoje mnogi ljudi koji su žrtve okolnosti i ne postaju beskućnici zato što su lenji”, rekao je on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: