Aktivistkinji Femena zabranjena poseta Vatikanu

Vatikan je 27. decembra oslobodio ukrajinsku aktivistkinju koja je na Božić obnažila grudi na Trgu Svetog Petra i otrgnula statuu bebe Isusa iz scene Hristovog rodjenja ispred Vatikana.

Život

Izvor: Izvor: Beta

Subota, 27.12.2014.

16:15

Default images

Portparol Vatikana, velečasni Federiko Lombardi rekao je da se tužilac Svete stolice sastao danas sa Janom Ždanovom i odlučio da naredi njeno oslobađanje.

Njoj je takođe izrečena trajna zabrana dolaska u Vatikan, uključujući i Crkvu svetog Petra i svaku vatikansku imovinu izvan zidina tog gradića-države.

Ždanova, aktivistkinja ukrajinske grupe Femen, vikala je "Bog je žena!" kada je obnažila grudi u četvrtak na Trgu, oko pola sata pošto je papa Franja pozdravio i blagoslovio desetine hiljada okupljenih vernika.

Član vatikanske garde pokrio je grudi aktivistkinje Femena svojim plaštom i odveo je u vatikanski pritvor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: