Zašto ćerku ne treba da nazovete Kalisi?

U Americi dosta roditelja šalje jasnu poruku matičnoj knjizi rođenih a to je - mnogo gledamo televiziju. Na pola su puta od davanja imena detetu - Netfliks ili HBO.

Život

Izvor: B92

Petak, 19.12.2014.

15:31

Default images

I dok su sedamdesetih roditelji ćerku nazvali Dženifer prema tragičnoj i prelepoj heroini iz filma "Ljubavna priča", sada posežu za imenima koja će zauvek vezati njihovu decu za 21. vek.

Ništa ne fali imenima Izabela i Džejkob, iako su oba imena vezana za seriju "Twilight" i najpopularnija su imena među decom u 2011. godini. Međutim, svako ime ima dovoljno istorije u sebi da neće biti automatski vezano za filmsku franšizu.

Ako želite da vam dete ima "iznošeno" ime, toliko da će vam dete teško razlikovati u vrtiću, to je u redu. Neka druga deca neće biti tako srećna.

Galina, Niki ili Pajper su likovi iz serije "Orange is the New Black" čija popularnost raste prema statistikama iz 2014. godine prema sajtu babycenter.com.

Popularna imena su i Ana, Elsa i Olaf, sve zahvaljujući filmu "Frozen". Sigurni ste ako dete nazovete Pajper ili Galina jer ima temelje u istoriji - engleskoj i grčkoj.

Zahvaljujući seriji "Igra prestola" ime Arja dobija sve više devojčica, iako na sanskritu znači "plemenit".

Kada je Kalisi u pitanju, kako zovu Deneris Targerijan što je samo kraljevska titula, koju je izmislio autor Džordž RR. Martin. Prošle godine su mnoge devojčice nazvane upravo tako pa je Kalisi sada popularna kao i Luiza i Rejčel.

Ketnis i Finik su još dva izmišljena imena, koja se pojavljuju filmu "Igre gladi" koja dobijaju deca širom sveta. Ova deca neće odrasti da budu ratnici, već će ih za 20 godina biti sramota, piše News.com.au.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: