Najtraženiji recept u Ukrajini - za Molotovljev koktel

Recept koji je najviše tražen u Ukrajini ove godine upitima na Guglu jeste recept za Molotovljev koktel.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

15:48

Default images

Kao i svake godine, Gugl objavljuje godišnje liste najtraženijih pojmova za mnoge zemlje u svetu (ovog puta ne i za Srbiju), i dok se na vrhu liste recepata uglavnom nalazi pojam "palačinke", u Ukrajini je situacija zbog krize i građanskog rata u toj zemlji potpuno drugačija.

Molotovljev koktel, zapaljiva smeša koja je korišćena tokom nasilnih demonstracija u Kijevu u obračunima s policijom, kasnije i u okršajima na istoku Ukrajine u obračunima dve zaraćene strane, nalazi se ispred recepata za pogaču, picu, običnu tortu i glazuru.

Iako prvi "pogodak" na Guglu za korisnike iz Ukrajine vodi ka stranici o istoriji zapaljive bombe iz kućne radinosti na Vikipediji, samo nekoliko linkova niže se nalazi pravi recept.
To nije jedini upit sa godišnje liste koji ukazuje na to šta veliki nemiri učine od jedne zemlje.

Tako je najtraženija ličnost u 2014. godini svrgnuti predsednik Viktor Janukovič, u kategoriji "kako da" Ukrajinci su tražili da "manje troše struju", u kategoriji "kupovina" su među 10 najtraženijih pojmovi "bojler", "uljani radijator" i "oklop", dok su u kategoriji "šta je" Ukrajinci Gugl pitali za pojmove "separatizam", "bankrot", "lustracija" i "fašizam".

Pročitajte još: Google top 10: Šta smo tražili u 2014?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: