Holivud obeležava godišnjicu oslobođenja Aušvica

U predstojećoj januarskoj ceremoniji obeležavanja 70. godišnjice oslobođenja zatočenika iz nacističkog koncentracionog logora Aušvic, značajanog udela imaće Holivud i njegove kreativno producentske snage, piše Asošiejted pres.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

14:45

Default images

Fondacija za holokaust univerziteta južne Kalifornije objavila je da će između ostalih reditelj Stiven Spilberg, producent Dejvid Gefen doprineti pripremi programa za komemoraciju u Aušvicu pod naslovom "Aušvic: Prošlost je prisutna".

Program obeležavanja godišnjice podrazumeva zajednički boravak preživelih logoraša i nastavnika svih nacija.

Holivudski komitet radi na tome da na komemoraciju u logor, koji se nalazi na teritoriji Poljske, u gradu Osvjenćimu, tokom rata preimenovanom u Aušvuc, dovede stotinu Jevreja koji su preživeli Holokaust.

Na ceremoniji se očekuje objava da će spomen područje logora biti sačuvano za večnost.

Četvorodnevnom programu prisustvovaće 25 nastavnika iz mnogih zemalja, da bi produbili svoje znanje i razumevanje Holokausta i njegovog značaja za današnje studente.

foto: flickr.com/Greenwhich Photography

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

23 h

Podeli: