Pretnje 11. septembrom zaustavile premijeru filma o S. Koreji

Njujorška premijera filma "The Interview", komedije o atentatu na predsednika Severne Koreje, otkazana je zbog pretnje hakerske grupe koja stoji iza upada u bazu kompanije Sony Pictures.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

10:52

Default images

Hakerska grupa koja se naziva "Čuvari mira" (Guardians of Peace, GoP), proteklih dana je objavljivala poverljive podatke, mejlove i šifre zaposlenih u kompaniji da bi, neočekivano, juče poslala poruku u kojoj se ljudi upozoravaju da izbegavaju film Seta Rogena i Džejmsa Franka, uz upozorenje da će "svet bili ispunjen strahom" i spominjanje napada na Njujork 11. septembra.

"Jasno ćemo vam pokazati na mestima gde se prikazuje film na koliko su gorku sudbinu osuđeni oni koji traže zabavu u teroru. Setite se 11. septembra 2011. godine. Preporučujemo vam da se klonite tih mesta, a ako vam je kuća u blizini, bolje je napustite. Štagod da se desi u narednim danima, to je prizvala pohlepa Sony Picture Entertainmenta", piše u poruci.

Premijeru je otkazala kompanija "Landmark", vlasnik lanca kome pripada bioskop u kome je film trebalo da ima svoju premijeru na istočnoj obali.

I kompanija "Karmajk" objavila je da su otkazane sve projekcije ovog filma, koji je trebalo da se pojavi širom SAD za Božić.

Kako je ranije saopšteno, Sony se neće buniti ako neki bioskop odbije da prikazuje film.

Na "zapadnoj premijeri", u Los Anđelesu 11. decembra, Set Rogen se zahvalio kompaniji "Sony" što je "imala mu*a" da stane iza ovog filma.

Američke obaveštajne službe su se oglasile povodom pretnji i navele da "nema kredibilnih obaveštajnih podataka koji ukazuju na planiranje terorističkog napada na bioskope", dok je FBI naveo da "radi sa partnerima na istrazi tog pitanja".

Podsetimo, od velikog hakerskog upada u baze kompanije "Sony" spekuliše se da iza svega stoji Severna Koreja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: