Bez kompjutera tokom predavanja u Groningenu

Dva profesora sa Univerziteta u Groningenu, u Holandiji, zabranili su studentima da donose laptop računare na predavanja. Oni smatraju da korišćenje kompjutera ne samo da remeti nastavu, već i loše utiče na njen kvalitet.

Život

Izvor: B92

Sreda, 17.12.2014.

09:12

Default images

Laptopovi odvlače pažnju studenata sa izlaganja profesora, tako što ih podstiču da bace pogled na Fejsbuk ili na mejlove, ističu oni, prenosi holandski studentski list Veto.

Na osnovu prvih rezultata zabrane, profesori su ustanovili da odustvo računara omogućava "otvorenije okruženje i spremnije na saradnju".

"Studenti vas gledaju u oči, prate šta im govorite, posmatraju jedni druge i rade zajedno", zaključili su pokretači inicijative.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: