Mekdonalds otkrio "tajnu" Meknagetsa (VIDEO)

Jedan od najpopularnijih lanaca restorana brze hrane na svetu Mekdonalds (McDonald's), objavio je novi video u kojem prikazuje proces proizvodnje pilećih "nagetsa" (Chicken McNuggetsa), a sve kako bi kompanija poboljšala percepciju javnosti o njihovim proizvodima.

Život

Izvor: B92

Utorak, 09.12.2014.

13:31

Default images

Promotivni video vodi gledaoce korak po korak kroz proizvodni proces, a sve kako bi ispravili (pogrešnu) predstavu podstaknutu prošlim objavama na internetu u kojima se tvrdi da McDonald's u Nuggetsima koristi "ružičastu materiju nepoznatog porekla koja liči na sluz", piše Hafington Post.

Nedavno je na internetu objavljen sličan videomaterijal koji je prikazao proces proizvodnje još jednog McDonaldsovog proizvoda na udaru javnosti, popularnih rebaraca McRib.

McDonald's ovom kampanjom želi da razbije predstavu javnosti da je njihova hrana nezdrava prikazujući na koji način se priprema, od kojih sastojaka i odakle ti sastojci dolaze. Najnoviji video prikazuje fabričko postrojenje Tajson u Ouk Bruku u Ilinoisu, američkoj saveznoj državi gde McDonaldsovi restorani otvoreni duže od godnu dana beleže pad prometa od 4,6%.

Kao i u prošlom video, i ovoga je puta domaćin Grant Imahara, jedan od trojice popularnih voditelja naučnopopularne emisije "Mythbusters", koji odmah na početku suočava jednu od radnica u Tajsona s iPadom i fotografijama ružičaste mase iz koje se navodno proizvode Chicken McNuggetsi. "Ne znam odakle je došla ta fotografija, ali takva masa se ne koristi u proizvodnji McNuggetsa," odlučno je odgovorila komentirišući Imaharino pitanje.

Umesto raznih otpadaka, od koji se prema već ustaljenom mišljenju javnosti proizvode pileći pohovani medaljoni, video prikazuje niz radnika na pokretnoj traci kako obrađuje cele piliće, a ono što ostane od njih posle toga su samo grudi, karabatak i koža.

"Samo belo meso se koristi u proizvodnji Chicken McNuggetsa. Nikakve noge, kljunovi ili što već neki tvrde," kaže predstavnica fabrike.

U idućem koraku proizvodnog procesa belo pileće meso se melje kako bi se dobila masa iz koje se zatim oblikuju popularni pileći "nagetsi". U smesu se još dodaju razni dodaci za poboljšanje okusa, održavanje vlage i konzervansi.

Kad se meso oblikuje, ubacuje se u smesu za prženje zahvaljujući kojoj nakon prženja u fritezi postaju prepoznatljivo zlatne boje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: