Svetlećim znacima upozoravaju na opasne narkotike

Vlasti u Amsterdamu počele su da svetlećim znacima upozoravaju na opasan kokain koji se prodaje turistima, pošto su tri Britanca preminula prošlog meseca zbog upotrebe tog narkotika.

Život

Izvor: Beta

Četvrtak, 27.11.2014.

16:05

Default images

Na glavnoj železničkoj stanici u holandskoj prestonici, kao i na još nekim mestima oko centra Amsterdama, postavljene su velike svetleće reklame s upozorenjem na engleskom jeziku: "Veoma opasan kokain se prodaje turistima".

Ta kampanja je počela pošto su dva Britanca, starosti 20 i 21 godine, u utorak nađena mrtva u hotelskoj sobi. Policija je saopštila da je verovatan uzrok smrti "beli heroin", koji su uzeli verovatno misleći da je u pitanju kokain. Ista droga verovatno je usmrtila još jednog britanskog turistu prošlog meseca, rekao je portparol amsterdamske policije Rob van der Ven.

Još 14 osoba, uglavnom Britanaca, bilo je primljeno u bolnicu pošto su uzeli beli heroin verujući da je kokain. Nije, međutim, jasno zašto se beli heroin prodaje kao kokain, rekao je policijski zvaničnik.

Holandska policija veruje da su britanski turisti drogu kupili od istog uličniog prodavca, koji možda nije svestan šta prodaje, prenosi britanski list Telegraf. "Beli heroin je mnogo skuplji od kokaina, tako da pretpostavljamo da diler ne zna šta tačno prodaje", kazao je Van der Ven.

Flajeri s upozorenjima na opasnu drogu dele se na železničkoj stanici, u hotelima, hostelima i na glavnim trgovima Amsterdama.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: