Marčelo je "Pravi muškarac" godine

Muzičar i književnik Marko Šelić Marčelo dobitnik je nagrade "Pravi muškarac 2014", koja se dodeljuje pojedincima koji se zalažu za afirmaciju ljudskih prava, ravnopravnosti, tolerancije, humanosti i nenasilja.

Život

Izvor: B92

Utorak, 25.11.2014.

19:45

Default images

Šeliću je nagradu danas u Ustanovi kulture Parobrod, na Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama, uručio prošlogodišnji dobitnik nagrade, zaštitnik građana Saša Janković.

Janković je izrazio žaljenje zato što živimo u vremenu u kojem su prave vrednosti izgubljene.

Janković je naveo da je dobro što je Marčelo uzor mnogim mladima i što ih motiviše da stvore svoj svet u kome će uspostaviti sistem vrednosti, humanosti, da znaju kada je vreme za izvinjenje, kada da kažu da, a kada ne, kada da kritikuju, kada ne.

Marčelo je zahvalio na nagradi koja je, kako je rekao, pokazatelj toga da rad, njegov i njegovog tima, nije nevidljiv i društveno nebitan, u vreme kada se mediji bave politikanstvom i estradom.

Šelić je rekao da je poražavajuće to što je 2014. godine potrebno govoriti stvari koje se podrazumevaju - da niko nikoga ne treba da mrzi, vređa, diskriminiše, udara ... već da treba da pruži svoj maksimum i tako učini sebe i druge u društvu zadovoljnim.

O nagradi je odlučivao žiri u kome su bili strip crtač Marko Somborac, zaštitnik građana Saša Janković, reditelj Stevan Filipović, novinarka Suzana Zlatanović i programska direktorka omladinske organizacije E8 Dragana Jovanović.

Nagradu "Pravi muškarac" ustanovila je organizacija E8, koja je usmerena na rad sa mladima širom Srbije na prevenciji nasilja i promociji rodne ravnopravnosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

36 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: