Saudijac se razveo od žene već na venčanju

Razvod je postao vrlo normalna stvar u modernim vremenima pa vest o tome da neki par traje više decenija više šokira od vesti da se neko razvodi.

Život

Izvor: B92

Sreda, 19.11.2014.

15:15

Default images

Foto: Micha³ Huniewicz/Flickr.com

Čak su i razlozi za razvod postali smešni - od "ona ne zatvara vrata kola" do "jelo koje priprema je preslano" samo su neki od blesavih razloga koji su navedeni kao bitne stavke kada je razvod u pitanju.

Međutim, jedan Saudijac je dospeo na naslovne strane svih svetskih medija kada je odlučio da se razvede već na venčanju.

Par se odlučio na dogovoreni brak, bez upoznavanja. Prema saudijskim običajima, mladi i mladoženji je dozvoljeno da se pogledaju jednom pre venčanja što je ovaj par odbio da uradi.

Nakon ceremonije venčanja, kada ih je fotograf pripremao za fotografisanje mladoženja je prvi put video mladino lice.

Dok su se žene iz obe familije radovale i slavile, mladoženja je rekao svojoj mladi: "Ti nisi žena koju želim da oženim. Nisi onakva kakvom sam te zamišljao. Žao mi je, ali razvodim se od tebe", navodi saudijski dnevnik GulfNews.

Mlada u šoku, posle mladoženjinih reči je doživela nervni slom i završila u bolnici. Kasnije je rekla da je na dogovoreni brak pristala usled pritiska porodice.

Muškarac koji je obeležen kao neozbiljan i bezosećajan pretrpeo je kritike onlajn zajednice.

Nedavno se još jedan muškarac iz Saudijske Arabije razveo od žene zato što nije odgovarala na njegove poruke preko aplikacije Whatsapp.

U Saudijskoj Arabiji muškarci imaju jednostrano pravo da se razvedu od svojih žena bez bilo kakvih zakonskih objašnjenja, dok žena može da se razvede ako može da dokaže da ju je muž zlostavljao.

Nakon razvoda, muškarac je dužan da finansijski podrži ženu četiri meseca i deset dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

18 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: