Upoznajte ženu koja je poslužila kao inspiracija za "Weeds"

"Weeds" je jedna najpopularnijih serija koja prati život samohrane majke Nensi Botvin koja je počela da prodaje travu kako bi prehranila porodicu nakon smrti supruga.

Život

Izvor: B92

Subota, 08.11.2014.

15:41

Default images

Iako je serija na početku prikazivanja mnogima delovala šokantno, nakon sve većeg broja američkih saveznih država koje su legalizovale marihuanu, priča ovog kriminalističkog sitkoma, da je s emitovanjem započela desetak godina kasnije, ne bi izazvala iste reakcije.

To vrlo dobro zna i "doktorka" Dina, ćerka uglednog psihologa i brokerka koja je tokom osamdesetih odrasla u San Fernando Veliju, a poslužila i kao inspiracija za lik Nensi Botvin. U to su barem uvereni ona i njen prijatelj, reper Snup Dog.

"Pacijent je ušao u ordinaciju i rekao da imam lep plakat. Nisam znala o čemu se radi. Izašla sam i videla plakat za seriju 'Weeds'. Mislila sam da je to moja fotografija i da je reč o Snupovoj šali", govori Dina i nastavlja: "Nekoliko nedelja kasnije Snup me je nazvao i rekao mi da je dobio ulogu u seriji i da su me totalno pokrali. Prvo sam to ignorisala, ali nakon što je serija počela s emitovanjem, pogledala sam nekoliko epizoda i ostala šokirana".

Ekipa Vice-a u novoj epizodi svog onlajn serijala "The Real" uputila se u Los Anđeles i snimila kratki dokumentarac o ženi koja je proživela slično što i lik koji je savršeno igra glumica Mari-Luiz Parker. Njena priča započela je 2002. godine, nakon što je prekinula veridbu i preselila kod roditelja. Jednog dana je primila poziv prijatelja koji je bolovao od raka testisa. Požalio joj se da je najveći problem hemoterapije smanjeni apetit, a jedini način na koji je u tom trenutku mogla da mu pomogne bio je da mu nabavi džoint.
On se narednog dana oduševljeno javio i rekao joj da mu je "spasila život". Međutim, strahovao je da će zbog "novog leka" imati problema s policijom i pitao je da li može da mu na bilo koji način legalno nabavi marihuanu.

Pronašla je lekara iz San Franciska preko koga je nabavila marihuanu, a ideja o nastavku saradnje s njim nametnula se sama od sebe. Lekar je otvorio ordinaciju u Los Anđelesu i zaposlio Dinu koja je istu vodila. Tako je nastala i prva ordinacija u južnoj Kaliforniji koja se bavila prodajom medicinske marihuane. Potražnja je bila tolika da su u naredna tri meseca morali da otvore šest specijalizovanih prodavnica.

U širenju posla svakako joj je pomogao i njen najveći i najpoznatiji klijent, Snup Dog, koji joj je 2008. posvetio stih u pesmi "My Medicine", a krug poznatih koji su u narednih desetak godina zatražili njenu "pomoć" drastično se povećao.

Iako je blisko sarađivala sa slavnima, uglavnom je radila "iza kulisa", ali prošle godine je odlučila da izađe u javnost sa svojom pričom i danas radi kao PR stručnjak za pitanja medicinske marihuane. Nastavilo se i prijateljstvo sa Snupom koji joj je i u ovom dokumentarcu pružio podršku.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: