Ovaj vatromet je Japancima osigurao mesto u Ginisu

Vatromet sam po sebi uvek nudi dozu spektakularnosti, ali ovo što su napravili Japanci predstavlja dimenziju više, uostalom, oboren je jedan od svetskih rekorda kada je u pitanju vatromet...

Život

Izvor: B92

Nedelja, 26.10.2014.

08:30

Default images

Sve se dogodilo u japanskom gradu Konosua, gde je održan istinski spektakl kada je u pitanju vatromet koji će vas oduševiti kada pogledate video, a možemo samo zamisliti kako je to izgledalo onima koji su imali privilegiju i sreću da odgledaju vatromet uživo.

Ples boja, oblika, svetla, to nije sve što su ponudili inventivni i uvek napredni Japanci, kojima je urođeno da u svemu barem pokušaju da nadmaše ostatak sveta, a čini se da su to ovog puta i uspeli...

O vizuelnom delu vatrometa ćete sud doneti sami, ono što je autorima vatrometa osiguralo mesto u najpoznatijoj svetskoj „enciklopediji“ rekordnih dostignuća, Ginisovoj knjizi rekorda je najteži projektil ikada upotrebljen i ispaljen za potrebe vatrometa.

Radi se o više od 460 kilograma teškoj „bombi“, prečnika 120 centimetara, a „ruža vatrometa“ koju je izazvao imala je prečnik veći od 800 metara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: