Ovo je prva objava Stivena Hokinga na Fejsbuku

Stiven Hoking, najpoznatiji savremeni fizičar, otvorio je Fejsbuk profil početkom ovog meseca, a juče je, javlja magazin “Time”, objavio i svoj prvi post.

Život

Izvor: B92

Subota, 25.10.2014.

15:55

Default images

"Oduvek sam se pitao u čemu je tajna postojanja svemira. Vreme i prostor mogu zauvek biti misterija, ali to me nije sprečilo u potrazi. Veze među nama su beskonačne, a sad kad imam priliku, raduje me da ovo putovanje delim sa vama. Budite znatiželjni, znam da ću ja uvek biti. Dobro došli i hvala vam što posećujete moju stranicu", napisao je Hoking u svojoj prvoj objavi na Fejsbuku.

Poznati naučnika ima već više od milion sledbenika na ovoj društvenoj mreži, a biće svakako zanimljivo pratiti njegove objave.

Inače, za nekoliko nedelja biće premerno prikazan biografski film o Hokingovom životu, "The Theory of Everything", čiji je reditelj Džejms Marš, a u kom će poznatog fizičara tumačiti Edi Redmejn.

Filmska priča donosi poznate i nepoznate detalje iz Hokingovog privatnog i poslovnog života. Osim prikaza njegova obrazovanja i naučne karijere, film donosi i priču o borbi s teškom bolešću s kojom je suočen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: