Kako je Zakerberg šarmirao Kineze?

Iako je društvena mreža Fejsbuk u Kini na meti cenzure, njen suosnivač Mark Zakerberg nastavlja da šarmira Kineze obraćanjem na mandarinskom jezku, javljaju danas svetske agencije.

Život

Izvor: Beta

Četvrtak, 23.10.2014.

14:29

Default images

Foto: Beta / AP Photo/Tsinghua University

Pozvan da održi predavanje na pekinškom univerzitetu Cinghua, Zakerberg je iznenadio studente kada im je na mandarinskom rekao: "Dobar dan, svima!".

Zakerberg, koji je na čelu najveće društvene mreže na svetu, tokom 30 minuta je na kineskom jeziku odgovarao na pitanje studenata, koji su aplaudirali na svaki njegov odgovor.

"Učenje jezika pomaže mi da otkrijem kulturu naroda. Osim toga, volim izazove", rekao je mladi Amerikanac na kineskom uz određenju nesigurnost u izgovaranju reči.

Iako su kineske vlasti zbog kontrole interneta cenzurisale Fejsbuk 2009. godine, mnogi predstavnici te američke kompanije posećuju redovno brojne konferencije u Pekingu u nadi da će se sastati s kineskim zvaničnicima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: