Južna Koreja srušila 43 godine staru jelku

Južna Koreja srušila je 43 godina staru čeličnu konstrukciju koja podseća na božićnu jelku u pograničnoj oblasti sa Severnom Korejom, pošto struktura nije bila bezbedna, saopštili su danas zvaničnici u Seulu.

Život

Izvor: Izvor: Tanjug

Sreda, 22.10.2014.

14:45

Default images

Masivna čelična kula srušena je prošle nedelje pošto Seul planira da izgradi park na tom mestu, naveli su iz južnokorejskog ministarstva odbrane i lokalni gradski zvaničnici, prenela je agencija AP.

Južna Koreja je prestala da pali rasvetu (na hiljade božićnih svećica na čeličnoj konstrukciji poput jelke) tornja 2004. pošto su se odnosi sa Severnom Korejom raskravili tokom ere pomirenja.

Ali dozvolili su hrišćanskim vernicima da ponovo osvetle kulu u periodu od 2010. do 2012, pošto su tenzije ponovo narasle posle dva napada u kojima je poginulo 50 Južnokorejaca i kada je zabranjeno Pjongjangu da vrši testove svojih raketa dugog dometa.

Čelična kula poput božićne jelke nalazila se na oko tri kilometara od granice sa Severnom Korejom i bila je na uzvišenju dovoljno visokom da su Severnokorejci koji žive u pograničnim gradovima, mogli da je jasno vide.

Vesti o demontaži usledile su tri dana pošto vojnici dve Koreje razmenili paljbu duž granice, što je drugi incident za manje od 10 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: