Zašto neko uništava Benksijeve murale?

Novi Benksijev grafit pojavio se u subotu u njegovom rodnom Bristolu, međutim, uništen je nekoliko sati pošto je završen.

Život

Izvor: Daily Mail

Sreda, 22.10.2014.

11:27

Default images

Foto: Facebook - Unofficial: Banksy

Grafit je parodija na sliku devojke sa bisernom minđušom Johanesa Vermera u kojoj žuta kutija za alarm menja originalnu minđušu. Umetnik je nazvao "Devojka sa pirsingom bubne opne" i priznao da je njegov rad na svom zvaničnom sajtu u ponedeljak. Međutim svega nekoliko sati nakon što je mural, koji možda vredi hiljade i hiljade funti, visok skoro pet metara nastao poprskan je crnom farbom.
Stanarka zgrade na kojoj je mural, Eli Morgan, kaže: "Prava je šteta i iskrena da budem nervira me što je mural uništen. Benksi je već bio i popravljao ga, i nadam se da će se vrartiti i popraviti ga opet. Boja je uništila deo brade, u originalu sa strane je bilo dosta sive boje".

"Zaista je tužno, jer ništa ne postižete uništavanjem ovog murala", zaključila je ona. Benksijeve radove i ranije je širom zemlje uništavala rivalska ekipa grafiti umetnika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: