Preminuo Oskar de la Renta

Modni dizajner Oskar de la Renta, jedan od najuticajnijih dizajnera druge polovine 20. veka, čovek koji je oblačio prve dame SAD i holivudske zvezde, preminuo je u ponedeljak u 82. godini, prenose agencije.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 21.10.2014.

09:17

Default images

"Njujork tajms" prenosi da je De la Renta preminuo od raka.

Rođen u istaknutoj porodici u Dominikanskoj Republici, De la Renta je studirao umetnost u Španiji, ali ga je moda privlačila i prve korake napravio je uz španskog dizajnera Kristobala Balensijagu.
Foto: Beta/AP
Ime je stekao šezdesetih kada je počeo da "oblači" prvu damu Žaklinu Kenedi i potom otvorio svoju kompaniju u Njujorku 1965.

Poznat je kao jedan od "klasičnih" kreatora, poznat po izrazito ženstvenim kreacijama, laskavim siluetama s punim suknjama, uskim strukom i često u nežnim bojama i sa cvetnim motivima.

Najskoriji De la Rentin projekat bila je venčanica za Amal Kluni koja se za Džordža Klunija udala prošlog meseca u Veneciji.
Foto: Beta/AP
Sam De la Renta, sa svojom elegantnom figurom, bio je omiljena ličnost njujorškog sveta mode. Omiljeni je dizajner uticajne urednice američkog Voga Ane Vintur i glumice Sare Džesike Parker.

Njegov klasični stil veoma je popularan na crvenom tepihu i naročito odgovara ukusima prvih dama, koje su bile njegovi najverniji klijenti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: