Otvorena svečana banket sala hotela Jugoslavija

U hotelu Jugoslavija u ponedeljak uveče otvorena je svečana banket sala od 800 kvadratnih metara, sa svodom visokim 12 metara, ispred koje je u holu najveći luster na svetu sa 40.000 Svarovski kristala.

Život

Izvor: Tanjug

Utorak, 30.09.2014.

10:06

Default images

Svečana sala celim jednim zidom je okrenuta ka Dunavu i ima najlepši pogled sa zemunske strane na ušće Save i Dunava i Kalemegdansku tvrdjavu.

Prostrane holove hotela Jugoslavija krase Svarovski lusteri, koji su potpuno restaurirani, kreirani su specijalno za hotel još daleke 1969. godine, uključujući i najveći kristalni luster na svetu koji se nalazi u holu ispred Svečane sale. Luster je u formi pravougaonika, dugačak je 30, a širok pet metara.
Foto Tanjug/Zoran Žestiæ/tj
Svečana sala hotela Jugoslavija, oštećena tokom NATO bombardovanja 1999. godine, potpuno je renovirana i osposobljena za organizaciju najekskluzivnijih dogadjaja.

Renoviran je i deo hotela i spreman da ponudi najrazličitije usluge. U sklopu hotela se nalaze i manje sale za sastanke i nekoliko restorana.
Foto Tanjug/Zoran Žestiæ/tj
U ovom hotelu, tokom njegove uzbudljive istorije, boravili su mnogobrojni državnici i poznate ličnosti, kao što su američki predsednici Ričard Nikson i Džimi Karter, kraljica Elizabeta II, nemački kancelar Vili Brant, pevačica Tina Tarner, astronaut Nil Armstrong, koji je prvi kročio na Mesec, njegov kolega Baz Oldrin i mnogi drugi.
Foto Tanjug/Zoran Žestiæ/tj
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

14 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

21 h

Podeli: