Katolički biskupi besni zbog "Barbike Device"

Čuvena Barbika više puta je promenila karijeru u poslednjih 55 godina. Bila je stjuardesa, veterinarka, pop zvezda, astronaut, čak i predsednica. Ipak, njena poslednja uloga izazvala je pravu pometnju.

Život

Izvor: Huffington Post

Četvrtak, 25.09.2014.

15:42

Default images

Katolički biskupi u Italiji besni su zbog kontroverznih umetničkih prikaza popularnih lutaka – Barbi i Kena – kao Device Marije i razapetog Isusa Hrista.

Dva argentinska umetnika, Marinela Pereli i Pol Paolini, napravili su 33 lutke u raznim religioznim oblicima za izložbu pod nazivom “Barbi, plastična religija” koja će biti otvorena 11. oktobra u Buenos Airesu.

Iako umetnici nisu napravili Kena u vidu islamskog proroka Muhameda, osim Isusa, na taj način su predstavili i Budu i druge svete ljude iz judaizma, hinduizma i katolicizma.

Na njihovoj Facebook strani, umetnici ističu da nisu hteli da uvrede bilo čiju veru.

Lutke su pokrenule oštre debate i u francuskoj, budući da je Barbi u njihovoj izvedbi dobila i ulogu Jovanke Orleanke i Device iz Lurda.

Sajt koji objavljuje zvanične izjave italijanskih biskupa poziva roditelje da svojoj deci objasne zašto lutka nije uvek poklon i da im pomognu da shvate prave priče o likovima kojima su one inspirisane.
.
.
.
.
.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: