Di Kaprio: Globalno zagrevanje nije fikcija

Holivudska zvezda Leonardo di Kaprio danas je na samitu o klimatskim promenama u sedištu UN u Njujorku pozvao svetske lidere da prestanu da problem globalnog zagrevanja posmatraju kao "fikciju".

Život

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

22:30

Default images

"Kao glumac, ja polažem pravo na život. Često igram fiktivne likove koji rešavaju fiktivne probleme. Verujem da je čovečanstvo gledalo na klimatske promene na isti takav način - kao da je reč o fikciji", rekao je Di Kaprio, koji je izaslanik za klimatske promene generalnog sekretara UN.

Kako je javio AFP, poznati glumac je u govoru pred 120 svetskih lidera pozvao na uvođenje specijalne takse za emisije ugljenika i na ukidanje subvencija koje vlade država u svetu daju za naftu, ugalj i gas.

"Ovo je najhitniji trenutak i najhitnija poruka: Lideri zemalja sveta, ja polažem pravo na život, ali vi ne. Sada je red na vas, došao je trenutak da čovečanstvo odgovori na najveći izazov. Preklinjemo vas da to učinite hrabro i pošteno", poručio je Di Kaprio.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: