Da li znate ko je Milton Glejzer?

Većina građana na svetu poznaje rad Miltona Glejzera, iako nisu ni svesni toga. Ovaj grafički dizajner je "tata" čuvenog logoa "I Love NY" koji se nalazi na mnogim majicama, šoljama i torbama širom sveta.

Život

Izvor: B92

Utorak, 23.09.2014.

12:02

Default images

Glejzer je taj logo dizajnirao 1976. godine kada Njujork još nije imao toliko turista koliko ih ima danas. "Tada je Njujork bio mesto u kojem je bilo teško živeti", rekao je on za "Gardijan" i objasnio da je tim znakom želeo da poruči da voli to mesto, da ga neće napustiti i da će ga učiniti boljim.

Poznati dizajner sada ima 85 godina i vodi studio na Menhetnu. On je, između ostalog, radio na logou za Bruklinsku pivaru, a potpisuje i plakat za album najvećih hitova Boba Dilana.

-- Pročitajte i Stvorio najpoznatiji logotip, ali koliko je zaradio? --
Foto: Wikimedia Commons
Njegov poslednji projekat je rad na kampanji "It's not warming, it's dying" u saradnji sa Školom vizuelnih umetnosti u Njujorku kako bi unapredio svest o klimatskim promenama.

Glejzer je u više navrata posetio i srpsku prestonicu. On je 2010. godine u Beogradu imao izložbu "Crtanje je mišljenje", a uradio je novi logo Memorijalnog centra "Sajmište" zajedno sa svetski poznatim grafičkim dizajnerom Mirkom Ilićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: