Premijera dokumentarca o Tesli 4. oktobra

Dokumentarni film posvećen poslednjoj laboratoriji Nikole Tesle na Long Ajlendu u SAD, biće premijerno prikazan 4. oktobra u hotelu Njujorker u kojem je veliki naučnik preminuo 1943. godine.

Život

Izvor: Beta

Ponedeljak, 22.09.2014.

16:39

Default images

Film "Tower to The People" govori o Teslinoj laboratoriji i tornju pod nazivom Vordenklif (Wardenclyffe) koji se nalazi na Long Ajlendu (Island), preko kojeg je Tesla želeo da obezbedi besplatnu bežičnu energiju celom svetu, rekla je Beti kompozitorka i pijanistkinja Marina Arsenijević, koja je komponovala muziku za film.

Ona je podsetila da je za samo šest dana kampanje preko interneta prošle godine prikupljeno potrebnih 2,2 miliona dolara za spasavanje Tesline laboratorije od rušenja i od prodaje zemljišta za izgradnju komercijalne institucije.

Dokumentarni film o Teslinoj laboratoriji na Long Ajlendu režirao je Džozef (Joseph) Sikorski, a u filmu govore poslednji Teslin bliži živi rođak i osnivač Teslinog memorijalnog društva Vilijam Terbo, zatim komičar Metju Inman, koji je inicirao akciju prikupljanja novca za očuvanje laboratorije, naučnici Mark Sajfer, Sebastijan Vajt, Marina Arsenijević i drugi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: