Zašto "obične" žene imaju komplekse?

Iako bi trebalo da su najzadovoljnije jer su ostvarene, žene u srednjim godinama (35-49) imaju najmanje samopouzdanja, rezultat je britanskog istraživanja.

Život

Izvor: B92

Ponedeljak, 22.09.2014.

13:58

Default images

Foto: Armindo Dias/Flickr.com

Žene starosti od 35 do 49 godina nerviraju se zbog svog izgleda više od tinejdžerki, žena u dvadesetim godinama ili onih starijih, a tek polovina njih je zadovoljna svojim izgledom.

O ovom fenomenu je govorila britanska ministarka za jednakost polova Džo Svinson, koja okrivljuje slavne ljude koji plastičnim operacijama postavljaju nemoguće standarde u izgledu, piše Dejli mejl.

Ona kaže da se obične žene osećaju inferiorno i zbog fotošopiranih fotografija.

Ona je ranije roditeljima savetovala da ne govore svojoj deci da su lepa kako ne bi toliko naglašavali važnost izgleda, a nakon analize države na više od 3.000 Britanaca iznela je rezultate - svega 57% žena se oseća zadovoljno svojim izgledom.

Naklonost slavnih prema plastičnoj hirurgiji je postavila visoke standarde za žene koje su u kasnim tridesetim, dok je sređivanje fotografija fotografa i dizajnera dovelo do toga da ljudi ne misle više da je normalno imati bore.

"Kada pogledate ženu kao što je Helen Miren, pomisle kako je predivna. Ona ima bore na licu koje dočaravaju njen karakter i činjenicu da je živela interesantnim životom", rekla je Džo Svinson.

Svinsonova je takođe istakla Emu Tompson i Meril Strip kao žene koje treba hvaliti zato što su prihvatile starenje kao normalan proces.

"Život donosi predivne promene s godinama i to treba da prihvatimo pre nego što mislimo da sve treba popraviti, posebno kada je izgled u pitanju, u pokušaju da izgledamo kao da nam je 20", zaključila je Svinsonova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: